Verwelkom het najaar met de herfstchrysant!

Verwelkom het najaar met de herfstchrysant!

Waar de chrysant vandaan komt

De gele herfstchrysant vindt zijn oorsprong in China en Japan. In deze landen speelde de bloem een belangrijke rol aan het hof. Zo werd de keizerlijke troon in Japan versierd met chrysanten en werd de chrysant zelfs het nationale symbool van Japan. In heel Azië staat de bloem symbool voor geluk en gezondheid. Vanaf 1700 verscheen de bloem ook in Europa. De naam ‘chrysant’ verwijst naar het Grieks en staat voor ‘gouden bloem’. De herfstchrysant zie je in Frankrijk en Duitsland veel terug tijdens Allerheiligen. In Nederland zie je de bloem vaak in boeketten bij de viering van een 13-jarig huwelijk.

De verzorging van de herfstchrysant

Welke betekenis je zelf ook hecht aan de herfstchrysant, hij is met zijn prachtige, warme tinten zeker geschikt voor een vrolijk seizoensboeket. Hoe zorg je ervoor dat een boeket van deze prachtige bloemen het beste tot zijn recht komt?

  • vul een vaas met schoon kraanwater;
  • voeg een klein beetje bleekwater toe zodat het water langer schoon blijft;
  • verwijder de bladeren van de stelen;
  • breek de stelen 3 tot 5 cm af;
  • vermijd plekken waar de chrysant op de tocht, in de volle zon of vlakbij een fruitschaal staat;
  • vul de vaas elke vijf dagen bij;
  • verwijder na een week ook het geel geworden blad hogerop de steel, zodat het boeket langer mooi blijft.

Waarom herfstchrysanten een mooie aanvulling zijn op je boeket

Waarom zou je kiezen voor een boeket met herfstchrysanten? Allereerst zijn het natuurlijk prachtige bloemen die ook nog eens beschikbaar zijn in een veelheid aan herfstachtige kleuren, waardoor er altijd wel een passende kleur bij zit. Met de herfst in aantocht zal een boeket waarin chrysanten prijken iedere woonkamer aankleden met warmte en gezelligheid. Daarnaast blijven herfstchrysanten lang goed. Je kunt zo’n drie weken genieten van hun schoonheid.  

Doe een ander een boeket herfstchrysanten cadeau

Natuurlijk kan je ervoor kiezen een mooi boeket voor jezelf aan te schaffen. Maar wat is er nou leuker dan iemand een boeket herfstchrysanten schenken? Een boeket herfstchrysanten kan symbool staan voor nobelheid, trouw, eerlijkheid, vriendschap en zelfs een lang leven. Wil je een vriend, vriendin, partner of familielid graag verrassen? Geef hem of haar een van de volgende boeketten met chrysanten cadeau:

  • een verjaardagsboeket met zijn of haar lievelingsbloemen;
  • een seizoensboeket met chrysanten en zonnebloemen om hem of haar een hart onder de riem te steken;
  • een chrysantenboeket om het huwelijksjubileum van je vrienden of familieleden mee te vieren.

Chrysanten | Herfst boeketten | Pluk 'n Bloom

Bestel je eigen chrysantenboeket om de herfst in te luiden!

Bij Pluk ’n Bloom vind je ieder seizoen weer nieuwe boeketten met bloemen die helemaal bij het jaargetijde passen. In de herfst zijn dat uiteraard boeketten met herfstchrysanten, zonnebloemen, siergras en dahlia’s. Bezoek onze webshop om ons hele assortiment te bekijken.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Leuk voor ieder interieur: Droogbloemen

Wie wordt er nu niet bij van een prachtig boek droogbloemen? Deze bloemen zijn weer helemaal hot and happening in ieder interieur! Een droogbloemenboeket is geschikt voor elk seizoen en staat leuk in iedere woonkamer. Vrolijk jouw huis ook op met deze stijlvolle bloemen. 

Lees meer...
Bloemen voor elke gelegenheid: van verjaardag tot bruidsboeket

Wil jij iemand verrassen en prachtige bloemen bezorgen? Dat vinden wij een top idee! Een mooi boeket is altijd leuk om te krijgen. Wil je iemand bedanken, feliciteren, een hart onder de riem steken of gewoon zomaar blij maken met fraaie bloemen? Bij Pluk n Bloom vind je altijd wat je zoekt voor elke gelegenheid. 

Lees meer...
Haal de zomer in huis met zomerbloeiers, pioenen en zonnebloemen

Het lentezonnetje laat weer van zich zien en ook de zomer lijkt niet lang meer op zich te laten wachten. Hoog tijd dus om iemand met een vrolijk voorjaarsboeket te verrassen. Of misschien vind je het wel leuk om je eigen interieur op te fleuren met een mooi boeket vol voorjaarsbloemen. 

Lees meer...
Hyacint: vrolijke, kleurrijke bollen

De hyacint, een bloem vol met kleur, geur en prachtige bloemknoppen, ook wel nagels genoemd. Het is alweer bijna april en dat betekent dat de hyacintbollen snel uitbloeien tot schitterende bloemen.

Lees meer...