Verwelkom het najaar met de herfstchrysant!

Verwelkom het najaar met de herfstchrysant!

Waar de chrysant vandaan komt

De gele herfstchrysant vindt zijn oorsprong in China en Japan. In deze landen speelde de bloem een belangrijke rol aan het hof. Zo werd de keizerlijke troon in Japan versierd met chrysanten en werd de chrysant zelfs het nationale symbool van Japan. In heel Azië staat de bloem symbool voor geluk en gezondheid. Vanaf 1700 verscheen de bloem ook in Europa. De naam ‘chrysant’ verwijst naar het Grieks en staat voor ‘gouden bloem’. De herfstchrysant zie je in Frankrijk en Duitsland veel terug tijdens Allerheiligen. In Nederland zie je de bloem vaak in boeketten bij de viering van een 13-jarig huwelijk.

De verzorging van de herfstchrysant

Welke betekenis je zelf ook hecht aan de herfstchrysant, hij is met zijn prachtige, warme tinten zeker geschikt voor een vrolijk seizoensboeket. Hoe zorg je ervoor dat een boeket van deze prachtige bloemen het beste tot zijn recht komt?

  • vul een vaas met schoon kraanwater;
  • voeg een klein beetje bleekwater toe zodat het water langer schoon blijft;
  • verwijder de bladeren van de stelen;
  • breek de stelen 3 tot 5 cm af;
  • vermijd plekken waar de chrysant op de tocht, in de volle zon of vlakbij een fruitschaal staat;
  • vul de vaas elke vijf dagen bij;
  • verwijder na een week ook het geel geworden blad hogerop de steel, zodat het boeket langer mooi blijft.

Waarom herfstchrysanten een mooie aanvulling zijn op je boeket

Waarom zou je kiezen voor een boeket met herfstchrysanten? Allereerst zijn het natuurlijk prachtige bloemen die ook nog eens beschikbaar zijn in een veelheid aan herfstachtige kleuren, waardoor er altijd wel een passende kleur bij zit. Met de herfst in aantocht zal een boeket waarin chrysanten prijken iedere woonkamer aankleden met warmte en gezelligheid. Daarnaast blijven herfstchrysanten lang goed. Je kunt zo’n drie weken genieten van hun schoonheid.  

Doe een ander een boeket herfstchrysanten cadeau

Natuurlijk kan je ervoor kiezen een mooi boeket voor jezelf aan te schaffen. Maar wat is er nou leuker dan iemand een boeket herfstchrysanten schenken? Een boeket herfstchrysanten kan symbool staan voor nobelheid, trouw, eerlijkheid, vriendschap en zelfs een lang leven. Wil je een vriend, vriendin, partner of familielid graag verrassen? Geef hem of haar een van de volgende boeketten met chrysanten cadeau:

  • een verjaardagsboeket met zijn of haar lievelingsbloemen;
  • een seizoensboeket met chrysanten en zonnebloemen om hem of haar een hart onder de riem te steken;
  • een chrysantenboeket om het huwelijksjubileum van je vrienden of familieleden mee te vieren.

Chrysanten | Herfst boeketten | Pluk 'n Bloom

Bestel je eigen chrysantenboeket om de herfst in te luiden!

Bij Pluk ’n Bloom vind je ieder seizoen weer nieuwe boeketten met bloemen die helemaal bij het jaargetijde passen. In de herfst zijn dat uiteraard boeketten met herfstchrysanten, zonnebloemen, siergras en dahlia’s. Bezoek onze webshop om ons hele assortiment te bekijken.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...