Leuk voor ieder interieur: Droogbloemen

Leuk voor ieder interieur: Droogbloemen

Een mooi boeket droogbloemen geeft ieder interieur een gezellige en stijlvolle look. Droogbloemen zijn tegenwoordig ontzettend populair en zien we steeds vaker terugkomen in winkels, kantoorruimtes en interieurs. Eigenlijk niet zo gek als je erover nadenkt, want droogbloemen vragen weinig verzorging maar gaan wel heel lang mee. Handig voor mensen die niet veel ‘feeling’ hebben voor het verzorgen van bloemen!

Wat zijn droogbloemen?

Bij droogbloemen denken mensen uiteraard meteen aan gedroogde bloemen. Maar deze naam is enkel alleen de verzamelnaam voor dit boeket. Droogbloemen bestaan niet enkel en alleen uit gedroogde bloemen, maar ook verschillende sierbloemen, lianen, veren, pampasgras en granen vallen hieronder. De term ‘droogbloemen’ is dus eigenlijk niet helemaal juist, omdat bij dit boeket gebruik wordt gemaakt van meerdere decoraties. Droogboeketten komen dan ook in verschillende soorten, maten en materialen voor. Er zijn ontzettend veel variaties mogelijk en staan leuk in combinatie met een ander mooi boeket.

Waarom ook jij droogbloemen wilt in huis

Zoals we net ook al even kort benoemde, zijn droogbloemen leuk én handig voor mensen zonder groene vingers. Gaan bij jou de bloemen al hangen na 3-4 dagen? Dan is een droogboeket helemaal iets voor jou! Deze bloemen vereisen vrijwel geen enkele verzorging, dus je hoeft niet bang te zijn dat je jouw bos na een week al moet weggooien. Droogbloemen zijn dus niet alleen heel erg leuk en hip om in huis te hebben, het is ook nog eens duurzamer alternatief dan een ‘gewoon’ boeket. 

Droogbloemen kopen? | Kom naar Pluk n Bloom voor een prachtig boeket | Pluk 'n Bloom

Verzorging droogbloemenboeket

Je denkt nu vast: ‘Verzorging? Deze bloemen hadden toch geen verzorging nodig?’. Klopt bijna helemaal. Om optimaal te kunnen genieten van jouw droogbloemen geven wij van Pluk ’n Bloom je graag enkele tips die ervoor moeten zorgen dat jouw droogbloemen enkele maanden mooi blijven.

  1. Geef droogbloemen nooit water. Daar wordt het boeket namelijk niet beter van.
  2. Zet je droogbloemen het liefst in de schaduw. Door zonlicht kunnen de bladeren sneller uitvallen en krijg je verkleuring in je boeket.
  3. Zorg voor een geschikte (droge) ruimte. Zoals net gezegd houden droogbloemen niet van vocht, dus bedenk goed waar jij jouw bloemen neerzet in huis.
  4. Wees lief voor de bloemen. Droogbloemen kunnen namelijk minder hebben dan gewone bloemen en dit maakt ze kwetsbaarder voor scheuren en schade.

Volg je deze tips nauwkeurig op dan kan je ongeveer 6 maanden genieten van jouw droogbloemen. Wil je jouw droogboeket nog meer laten opvallen? Zet deze dan in een mooie pot of vaas. In onze winkels vind je een prachtig aanbod aan mooie bloempotten en vazen. Onze bloemisten staan voor je klaar als je vragen hebt over droogbloemen of als je tips en adviezen wilt over hoe je deze bloemen kunt stylen in jouw interieur!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...