Het perfecte boeket: 7 prachtige bloemensoorten voor boeketten

Het perfecte boeket: 7 prachtige bloemensoorten voor boeketten

Of het nou om een verjaardag, een geboorte, een liefdesverklaring of simpelweg een blijk van waardering; voor elke speciale gelegenheid is een boeket een prachtig cadeau. Boeketten bestaan er natuurlijk in alle soorten en maten, van lieflijke veldboeketten met zachte pastelkleuren of juist een weelderig exotisch boeket met grote, diepgroene bladeren en prachtige felle kleuren. Dankzij de vele soorten bloemen op onze planeet zijn de mogelijkheden tot het samenstellen van het perfecte boeket eindeloos. Dit kan er echter ook voor zorgen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Zoek je daarom wat inspiratie voor de bos bloemen van jouw dromen? Dit zijn 7 bloemen die prachtig staan in een boeket.
 

Alle boeketten
 

1.   Tulpen

Wie kent ze niet? De hele wereld associeert Nederland met de prachtige tulp. Deze fraaie bloem dankt zijn bekendheid aan de Keukenhof, waar ze van december tot mei in grote getale de omgeving van prachtige kleuren voorzien. De tulp is natuurlijk ook te vinden in de meeste bloemenzaken, aangezien deze bloemen prachtige boeketten opleveren. De tulp heeft lange bladeren die omhoog staan en daarmee een ranke, puntig toelopende bloem vormen. De tulp is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren; fuchsia, rood en geel komen het meeste voor, hoewel licht roze, wit, paars en oranje ook zeker geen uitzondering zijn. Kortom, de tulp is voor elk boeket geschikt!

2.   Pioenrozen

Ook de pioenroos is in Nederland en omstreken een zeer bekende en populaire bloem. Net als de normale roos bestaat de bloem uit een groot aantal bladeren die elkaar overlappen, maar de pioenroos is ronder van vorm en de bladeren hebben een wat gerafelde rand. Pioenen zijn meestal zacht roze, maar wit, rood, paars en geeltinten zijn ook verkrijgbaar. De pioenroos is een echte zomerbloem; deze bloeit vooral van mei tot juni, hoewel ze bij sommige bloemisten al in het vroege voorjaar verkrijgbaar zijn. In China staat de bloem van oudsher bekend als de “bloem van de eer”, door het gebruik ervan in traditionele geneeskunde tegen maag- en zenuwpijn. Tegenwoordig staat die pioen ook symbool voor liefde, geluk en elegantie.

3.   Zonnebloemen

Zonnebloemen zijn wederom alom bekend en zijn geliefd vanwege de schitterende vorm van de bloem, de prachtige kleur en natuurlijk de heerlijke zonnebloempitten in het midden. Omdat deze bloemen ook aardig groot zijn leveren ze weelderige boeketten op met een warme uitstraling. Deze bloemen zijn dan ook perfect voor het toewensen van geluk en blijdschap, bijvoorbeeld bij een geboorte of een bruiloft. Zonnebloemen zijn over het algemeen geel, maar vertonen in de bladeren ook wel eens schakeringen van oranje, bruin en zelfs donkerrood. Het zijn wederom echte zomerbloemen, die vooral populair zijn in de maanden juni tot en met augustus.

zonnebloem in een boeket pluk n bloom

4.   Gladiolen

In Nederland kennen we gladiolen als de bloemen die je deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse cadeau doet tijdens de intocht. Deze bloemen zijn echter uitermate geschikt voor allerlei verschillende gelegenheden, vanwege de prachtige kleuren en de bijzondere vorm van de bloemen. De plant in kwestie bestaat een lange steel, waarlangs de bloemen zitten, steeds vlak boven elkaar. Dit zorgt voor een soort bloemsteel en ziet er luxueus en exotisch uit. Omdat de gladiool nu, maar ook vroeger een traditioneel cadeau was voor overwinnaars-  bijvoorbeeld van Romeinse gladiatorengevechten- staat de gladiool symbool voor glorie, strijd, kracht en trots.

5.   Herfstchrysanten

Bij kleurige bloemen en prachtig bloeiende planten denkt men meestal meteen aan de zomer. De chrysant is er om die misvatting recht te zetten, aangezien de bloeitijd van deze prachtige bloem begint in augustus en doorloopt tot in november! Al jarenlang is de chrysant populair in allerlei soorten boeketten, en dat is ook niet zo gek; de bloemen zijn groot, kleurig en ogen exotisch. Een chrysant is rond van vorm en bestaat uit oneindig veel smalle, langwerpige blaadjes die het hart omringen en aan de punten naar boven krullen. Chrysanten bestaan in veel verschillende kleuren, maar een combinatie van donker rood en geel komt het meest voor.

6.   Dahlia’s

Dahlia’s zien er wondermooi uit en hebben bovendien een zeer herkenbaar uiterlijk; bij de meeste soorten zitten kleine, puntige bloemblaadjes dicht op elkaar, wat een soort “schubben effect” geeft. De bloem heeft hierdoor een soort halve bolvorm en bestaat in allerlei verschillende kleuren en varianten. Hieronder vallen bijvoorbeeld simpele rode of gele bloemen, maar ook dieproze bloemen met witte randjes of zelfs fel paarse soorten. Ook deze bloem is geschikt voor het samenstellen van herfstboeketten, aangezien de meeste bloemisten dahlia’s hebben van ongeveer augustus tot en met oktober.

7.   Amaryllissen

De amaryllis is een fraaie grote bloem, die in Nederland vooral binnen gekweekt wordt. Hierdoor is deze bloem bijna het hele jaar door beschikbaar, en bij bloemisten vooral populair in het najaar. De bloem is groot, kelkvormig en bestaat uit zes amandelvormige bladeren. Meestal is de amaryllis rood, maar witte en roze amaryllissen komen ook voor. De bloem ziet er zeer elegant en deftig uit, en is daarom geschikt voor boeketten voor wat serieuzere gelegenheden.

Boeket bloemen en soorten Pluk n Bloom

Een boeket voor elke gelegenheid 

Met deze prachtige bloemen verzameling kun je gegarandeerd beginnen aan het samenstellen van het boeket van jouw dromen. Voor elke gelegenheid bestaat er het juiste boeket, en met de eindeloze hoeveelheid bloemen die onze planeet te bieden heeft ben je ervan verzekerd voor elk boeket de perfecte bloemen te vinden. Door de ruime keuze zijn er bovendien het hele jaar door prachtige bloemen verkrijgbaar. Heel veel succes met het kiezen van jouw prachtige bos bloemen!

 

Boeket bestellen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...