Prachtige kerstboeketten voor de feestdagen!

Prachtige kerstboeketten voor de feestdagen!

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het tijd is voor mooie decoratie! Meestal denk je dan meteen aan kerstbomen, kerstslingers en kerstballen, maar heb je ook al aan een mooi kerstboeket gedacht? Kerstboeketten vrolijken jouw huis in een handomdraai op en zorgen dat je helemaal klaar bent voor de winter, dankzij hun knusse en gezellige uitstraling! Niet alleen zijn ze leuk in jouw eigen huis, kerstboeketten vormen ook het perfecte cadeau voor vrienden en familie!

Wat is een kerstboeket?

Een kerstboeket is een boeket dat bestaat uit typische winterbloemen. Aangezien de meeste bloemensoorten rond de kerst wel uitgebloeid zijn, zie je in kerstboeketten vaak dezelfde soort planten terug. In kerstboeketten zie je vaak ook de typische kerstkleuren, zoals groen, wit en rood. Vaak worden kerstboeketten vrolijk gedecoreerd met allerlei leuke toevoegingen, zoals glitters, lichtjes en ornamenten.

kerstboeketten Pluk n Bloom

Allerlei soorten bloemen in kerstboeketten

Kerstboeketten bestaan er in alle soorten en kleuren. Er is bijvoorbeeld veel verschil te vinden in de verschillende planten in een kerstboeket, en hoe het boeket is samengesteld. In kerstboeketten zul je waarschijnlijk vaak de volgende planten, bloemen en andere elementen terugzien:

  • Rozen: rozen zie je in veel kerstboeketten terug. Dat komt doordat rozen er prachtig uitzien en vaak echte kerstkleuren hebben. Zeker witte en rode rozen zijn voor het maken van kerstboeketten erg populair
  • Amaryllis: de amaryllis is een grote, weelderige bloem die bekend staat om zijn late bloeiperiode. Daarom zul je de amaryllis vaak terugzien rond de feestdagen. Bovendien zijn amaryllissen vaak rood en dus de perfecte kerstbloem!
  • Hulst: wie kent het niet? De diepgroene stekelige blaadjes met de schattige rode besjes erbij. Hulst is een waar kerstsymbool en zal dan ook vaak teruggevonden kunnen worden in allerlei kerstboeketten en andere kerstversiering.
  • Tulp: tulpen bestaan in allerlei prachtige kleuren, zien er vrolijk en elegant uit en blijven ook nog eens lang mooi! Tulpen zijn dus ook erg populaire bloemen rond Kerstmis.

Kerstboeketten bij Pluk ’n Bloom

Woon je in de buurt van Haarlem, Zwanenburg of Amsterdam en ben je op zoek naar een prachtig kerstboeket voor de feestdagen? Dan zit je bij Pluk ’n Bloom zeker goed! Deze bloemenwinkel heeft al jarenlange ervaring met het creëren van de mooiste kerstboeketten en beschikt over een ruim assortiment! Kies uit allerlei verschillende kleuren, samenstellingen en versieringen. Benieuwd naar meer seizoensboeketten? Bekijk dan zeker het prachtige aanbod! Kerstboeketten bestellen en laten bezorgen is bij Pluk ’n Bloom geen probleem.

Bekijk alle kerstboeketten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...