Prachtige kerstboeketten voor de feestdagen!

Prachtige kerstboeketten voor de feestdagen!

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het tijd is voor mooie decoratie! Meestal denk je dan meteen aan kerstbomen, kerstslingers en kerstballen, maar heb je ook al aan een mooi kerstboeket gedacht? Kerstboeketten vrolijken jouw huis in een handomdraai op en zorgen dat je helemaal klaar bent voor de winter, dankzij hun knusse en gezellige uitstraling! Niet alleen zijn ze leuk in jouw eigen huis, kerstboeketten vormen ook het perfecte cadeau voor vrienden en familie!

Wat is een kerstboeket?

Een kerstboeket is een boeket dat bestaat uit typische winterbloemen. Aangezien de meeste bloemensoorten rond de kerst wel uitgebloeid zijn, zie je in kerstboeketten vaak dezelfde soort planten terug. In kerstboeketten zie je vaak ook de typische kerstkleuren, zoals groen, wit en rood. Vaak worden kerstboeketten vrolijk gedecoreerd met allerlei leuke toevoegingen, zoals glitters, lichtjes en ornamenten.

kerstboeketten Pluk n Bloom

Allerlei soorten bloemen in kerstboeketten

Kerstboeketten bestaan er in alle soorten en kleuren. Er is bijvoorbeeld veel verschil te vinden in de verschillende planten in een kerstboeket, en hoe het boeket is samengesteld. In kerstboeketten zul je waarschijnlijk vaak de volgende planten, bloemen en andere elementen terugzien:

  • Rozen: rozen zie je in veel kerstboeketten terug. Dat komt doordat rozen er prachtig uitzien en vaak echte kerstkleuren hebben. Zeker witte en rode rozen zijn voor het maken van kerstboeketten erg populair
  • Amaryllis: de amaryllis is een grote, weelderige bloem die bekend staat om zijn late bloeiperiode. Daarom zul je de amaryllis vaak terugzien rond de feestdagen. Bovendien zijn amaryllissen vaak rood en dus de perfecte kerstbloem!
  • Hulst: wie kent het niet? De diepgroene stekelige blaadjes met de schattige rode besjes erbij. Hulst is een waar kerstsymbool en zal dan ook vaak teruggevonden kunnen worden in allerlei kerstboeketten en andere kerstversiering.
  • Tulp: tulpen bestaan in allerlei prachtige kleuren, zien er vrolijk en elegant uit en blijven ook nog eens lang mooi! Tulpen zijn dus ook erg populaire bloemen rond Kerstmis.

Kerstboeketten bij Pluk ’n Bloom

Woon je in de buurt van Haarlem, Zwanenburg of Amsterdam en ben je op zoek naar een prachtig kerstboeket voor de feestdagen? Dan zit je bij Pluk ’n Bloom zeker goed! Deze bloemenwinkel heeft al jarenlange ervaring met het creëren van de mooiste kerstboeketten en beschikt over een ruim assortiment! Kies uit allerlei verschillende kleuren, samenstellingen en versieringen. Benieuwd naar meer seizoensboeketten? Bekijk dan zeker het prachtige aanbod! Kerstboeketten bestellen en laten bezorgen is bij Pluk ’n Bloom geen probleem.

Bekijk alle kerstboeketten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...
Hoe lang kunnen bloemen zonder water?

De beste tips om jouw bloemen door de zomer heen te helpen.

Lees meer...
Hoe droog je bloemen?

Er zijn verschillende manieren om jouw boeket bloemen zelf te drogen zodat je er extra lang van kunt genieten. Bekijk onze tips!

Lees meer...
Zijden bloemen: het taboe doorbreken

Zijden bloemen mogen niet ontbreken in jouw interieur. Lees meer over deze trend!

Lees meer...