5 verzorgingstips om jouw bloemen stralend te houden!

5 verzorgingstips om jouw bloemen stralend te houden!

Bloemen, ze staan prachtig in je huis, maar het verzorgen van jouw bloemen is erg belangrijk. Met de juiste verzorging en een beetje liefde blijven jouw bloemen langer vers en stralend. Kijk zelf hoe makkelijk het eigenlijk is om een bos bloemen lang vers te houden met onderstaande tips.

Bloemen verzorgen; waar moet je beginnen?

Verzorgingstip #1: vervoer de bloemen op een veilige manier naar huis

Het moment dat je de bloemen koopt, want hoe neem je ze mee naar huis? Belangrijk is dat het boeket goed ingepakt is. Zo bescherm je de bloemen tegen beschadiging, maar ook tegen warmte en kou. De bloemen vaak vervoeren blijft natuurlijk altijd risicovol. Je kunt daarom ook overwegen om iemand een bloemen giftcard cadeau te doen in plaats van een bos bloemen zelf. Zo worden ze minder vaak vervoerd en verklein je het risico. 

Verzorgingstip #2: snijd de bloemen schuin af 

Eenmaal op locatie aangekomen is het tijd om de bloemen in de vaas te zetten. Voordat je dat doet snijd je de stelen schuin af. Vaak worden ze geknipt, maar dat is af te raden. Wanneer je de steel afsnijdt krijg je een gladde oppervlakte en wanneer je hem knipt krijg je een rommelig oppervlakte; daar nestelen bacteriën zich eerder op waardoor er eerder een soort korstje op gemaakt wordt door de bloem. Schuin afsnijden is aan te raden, omdat je daarmee het oppervlak vergroot waar water opgenomen kan worden. 

Verzorgingstip #3: zet de bloemen in vers kraanwater 

Er gaan een hoop verhalen rond over welke temperatuur het beste zou zijn voor bloemen, maar wat eigenlijk het beste is om de bos bloemen te verzorgen is simpelweg koud kraanwater. Het bevat veel zuurstof, wat goed is voor de bloemen. 

Hoe houd je bloemen langer vers?

Verzorgingstip #4: voed de bloemen extra via het water

Om de bloemen in het water goed te verzorgen is het handig om voeding voor de bloemen aan het water toe te voegen. Een zakje voeding wordt eigenlijk altijd meegegeven bij het boeket, maar je kunt de bloemen in de vaas extra verzorgen door zelf voeding te maken en dat erbij te doen. 

Verzorgingstip #5: zorg dat de bloemen op een goede plek staan

Hoe leuk bloemen ook boven de verwarming staan, ze zullen er snel verwelken. Dat komt doordat er door de hitte van de verwarming meer vocht uit de bloemen verdampt dan dat ze kunnen opnemen. Plaats ze daarnaast niet in de buurt van een fruitschaal. Dat staat mooi samen, maar door het ehtyleengas wat het fruit produceert worden de bloemen sneller oud. 

Het hoeft dus helemaal niet duur of inspannend te zijn om jouw bloemen lang mooi te houden. Met deze huis-tuin-en-keuken tips geniet iedereen langer van de pracht van bloemen in huis. Zeker het proberen waard dus!

 

Bekijk alle boeketten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hoe lang kunnen bloemen zonder water?

De beste tips om jouw bloemen door de zomer heen te helpen.

Lees meer...
Hoe droog je bloemen?

Er zijn verschillende manieren om jouw boeket bloemen zelf te drogen zodat je er extra lang van kunt genieten. Bekijk onze tips!

Lees meer...
Zijden bloemen: het taboe doorbreken

Zijden bloemen mogen niet ontbreken in jouw interieur. Lees meer over deze trend!

Lees meer...
21 april is het Nationale Secretaressedag!

Maak je sterk voor alle secretaresses in Nederland op Nationale Secretaressedag. Lees meer over deze bijzondere dag.

Lees meer...