5 verzorgingstips om jouw bloemen stralend te houden!

5 verzorgingstips om jouw bloemen stralend te houden!

Bloemen, ze staan prachtig in je huis, maar het verzorgen van jouw bloemen is erg belangrijk. Met de juiste verzorging en een beetje liefde blijven jouw bloemen langer vers en stralend. Kijk zelf hoe makkelijk het eigenlijk is om een bos bloemen lang vers te houden met onderstaande tips.

Bloemen verzorgen; waar moet je beginnen?

Verzorgingstip #1: vervoer de bloemen op een veilige manier naar huis

Het moment dat je de bloemen koopt, want hoe neem je ze mee naar huis? Belangrijk is dat het boeket goed ingepakt is. Zo bescherm je de bloemen tegen beschadiging, maar ook tegen warmte en kou. De bloemen vaak vervoeren blijft natuurlijk altijd risicovol. Je kunt daarom ook overwegen om iemand een bloemen giftcard cadeau te doen in plaats van een bos bloemen zelf. Zo worden ze minder vaak vervoerd en verklein je het risico. 

Verzorgingstip #2: snijd de bloemen schuin af 

Eenmaal op locatie aangekomen is het tijd om de bloemen in de vaas te zetten. Voordat je dat doet snijd je de stelen schuin af. Vaak worden ze geknipt, maar dat is af te raden. Wanneer je de steel afsnijdt krijg je een gladde oppervlakte en wanneer je hem knipt krijg je een rommelig oppervlakte; daar nestelen bacteriën zich eerder op waardoor er eerder een soort korstje op gemaakt wordt door de bloem. Schuin afsnijden is aan te raden, omdat je daarmee het oppervlak vergroot waar water opgenomen kan worden. 

Verzorgingstip #3: zet de bloemen in vers kraanwater 

Er gaan een hoop verhalen rond over welke temperatuur het beste zou zijn voor bloemen, maar wat eigenlijk het beste is om de bos bloemen te verzorgen is simpelweg koud kraanwater. Het bevat veel zuurstof, wat goed is voor de bloemen. 

Hoe houd je bloemen langer vers?

Verzorgingstip #4: voed de bloemen extra via het water

Om de bloemen in het water goed te verzorgen is het handig om voeding voor de bloemen aan het water toe te voegen. Een zakje voeding wordt eigenlijk altijd meegegeven bij het boeket, maar je kunt de bloemen in de vaas extra verzorgen door zelf voeding te maken en dat erbij te doen. 

Verzorgingstip #5: zorg dat de bloemen op een goede plek staan

Hoe leuk bloemen ook boven de verwarming staan, ze zullen er snel verwelken. Dat komt doordat er door de hitte van de verwarming meer vocht uit de bloemen verdampt dan dat ze kunnen opnemen. Plaats ze daarnaast niet in de buurt van een fruitschaal. Dat staat mooi samen, maar door het ehtyleengas wat het fruit produceert worden de bloemen sneller oud. 

Het hoeft dus helemaal niet duur of inspannend te zijn om jouw bloemen lang mooi te houden. Met deze huis-tuin-en-keuken tips geniet iedereen langer van de pracht van bloemen in huis. Zeker het proberen waard dus!

 

Bekijk alle boeketten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...