21 april is het Nationale Secretaressedag!

21 april is het Nationale Secretaressedag!
Maak je sterk voor alle secretaresses in Nederland op Nationale Secretaressedag. De dag waarop zij laten zien dat het stereotype beeld over hen verouderd is. Zij wiens werkzaamheden vaak over het hoofd gezien worden, terwijl ze meer voor een bedrijf betekenen dan je zou denken.

Hoe is secretaressedag ontstaan?

In de volksmond is het niet erg bekend, maar het bestaat wel degelijk; Nationale Secretaressedag. In 1989 werd het vanuit Amerika geïntroduceerd in Nederland door het Secretaresse Magazine en sindsdien wordt het jaarlijks elke derde donderdag van april gevierd. Dit jaar valt het op de 21e en laten we alle werkgevers aanmoedigen hun secretaresse in het zonnetje te zetten. De secretariële werkzaamheden zijn al lang niet meer zo simpel als dat ze vroeger waren. Koffie halen doe je nu zelf, of uit collegialiteit. Leidinggeven en communicatief vaardig zijn, zijn nu de belangrijkste taken als secretaresse.
 
De werkzaamheden van een secretaresse, of tegenwoordig ook wel office manager genoemd, zijn erg breed en continue in verandering. Ze variëren van het bijhouden van de agenda van de directie tot het notuleren tijdens een vergadering. Als secretaresse ben je vaak het gezicht van een bedrijf, het aanspreekpunt en heb je een organiserende rol. Niet alleen wordt Nationale Secretaressedag gevierd om een blijk van waardering te geven, het heeft nog een andere functie. Zo is het de bedoeling om het imago rondom het beroep als secretaresse te verbeteren. Het dieptepunt van de secretaresses was het moment dat in de van Dale woordenboeken de termen ‘typemiep’ en ‘tikgeit’ opgenomen werden.

Zet jouw secretaresse in het zonnetje!

Gebruikelijk worden office managers beloond met een mooi boeket bloemen. Deze kunnen evenveel zeggen als woorden en staan gezellig op hun bureau. Zo worden ze een aantal dagen telkens herinnerd aan de waardering die zij gekregen hebben. Zoek dus een mooi boeket bloemen uit en laat zien dat hun werkzaamheden gezien en gewaardeerd worden!Bekijk alle boeketten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...
Hoe lang kunnen bloemen zonder water?

De beste tips om jouw bloemen door de zomer heen te helpen.

Lees meer...
Hoe droog je bloemen?

Er zijn verschillende manieren om jouw boeket bloemen zelf te drogen zodat je er extra lang van kunt genieten. Bekijk onze tips!

Lees meer...
Zijden bloemen: het taboe doorbreken

Zijden bloemen mogen niet ontbreken in jouw interieur. Lees meer over deze trend!

Lees meer...