Winterboeket met amaryllis en tulpen

Winterboeket met amaryllis en tulpen

Gelukkig zijn er manieren om je een winterdip te trekken, fleur bijvoorbeeld je huis op met een mooi winterboeket! Ook super leuk om zo’n boeket cadeau te geven tijdens de koudere maanden.

Populairste winterbloemen voor in een boeket

In de winter zien we vooral veel rood, wit en groen in boeketten. De bonte boeketten passen goed bij de knusse, warme sfeer die in de huizen heerst in de wintermaanden, terwijl de witte boeketten een verwijzing zijn naar het frisse weer buiten. Een aantal van de meest populaire winterbloemen zijn:

  • De amaryllis;
  • De tulp;
  • De ilex, ook wel bekend als hulst.

Amaryllis, de ultieme winterbloem

De amaryllis is waarschijnlijk de meest bekende winterbloem, de echte wintertopper. Deze bloem komt vooral veel voor in de kleur rood of wit, waardoor deze ook weer perfect bij het winterseizoen past. Daar komt nog bij dat de bol van deze bloem zeer makkelijk te onderhouden is en goed tegen kou kan. De bloem wordt gekenmerkt door de grote kelk met brede bloemblaadjes en de dikke steel waar deze op groeit. Vooral rond kerst is deze bloem zeer in trek. De amaryllis wordt dan ook vaak verwerkt in kerstboeketten en kerststukjes.

Toch al een beetje voorjaar met tulpen

Vanaf december worden de eerste tulpen weer in boeketten verwerkt. Tulpen bloeien het mooist wanneer de kou er even overheen is gegaan. Ze groeien dus perfect in het Nederlandse klimaat en zijn om die reden halverwege de winter al verkrijgbaar. Tulpen komen in veel verschillende kleuren voor, maar waar in voorjaarsboeketten vaak gele en oranje tulpen verwerkt zitten, wordt er bij winterboeketten vaak gewerkt met rode en witte tulpen. Kijk je dus midden in de winter al een beetje uit naar het voorjaar? Met een tulpenboeket haal je alvast gemakkelijk de lente in huis.

Pluk 'n Bloom - Winterboeket met Amaryllis

Groene accenten voor de finishing touch

Om het boeket helemaal af te maken voegen we nog een aantal takken en bladeren toe. Soms heeft dit groen een dun laagje met een wit/grijze gloed er overheen, wat het geheel nog meer winters maakt. Ook het winterse ilex, of hulst, wordt in veel winterboeketten geplaatst. Dit plantje wordt veel geassocieerd met kerst, omdat het rond kersttijd in veel boeketten en kerststukjes te vinden is. En natuurlijk draagt de rode en groene kleurencombinatie daaraan bij.

Doe een winterboeket cadeau, aan jezelf of een ander

Met een winterboeket haal je dus echt een stukje gezelligheid in huis. De warme kleuren en geuren kunnen jouw huis net dat beetje extra knusheid geven. Natuurlijk is het ook een leuk idee om die gezelligheid cadeau te geven aan een ander. Schenk een boeket aan een goede vriend, collega of je partner en tover een lach op hun gezicht. Dag winterdip, hallo knusse woonkamer!
 

Seizoensboeketten bij Pluk n Bloom

Voor de mooiste winterboeketten moet je bij Pluk n Bloom zijn. Maar ook de rest van het jaar vind je bij ons prachtige boeketten. Ieder seizoen zetten wij weer andere bloemsoorten in het zonnetje en verder hebben wij veel verschillende plukboeketten, klassieke boeketten en moderne boeketten. Zeven dagen per week ben je van harte welkom in onze vestigingen in Haarlem en Zwanenburg. Daarnaast kun je al onze boeketten ook online bestellen en laten bezorgen op een zelfgekozen adres. Als je vandaag voor 14.00 uur een bestelling plaatst, wordt deze dezelfde dag nog geleverd! Bekijk de mooiste winterboeketten bij Pluk n Bloom.

Bekijk alle boeketten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zijden bloemen: het taboe doorbreken

Zijden bloemen mogen niet ontbreken in jouw interieur. Lees meer over deze trend!

Lees meer...
21 april is het Nationale Secretaressedag!

Maak je sterk voor alle secretaresses in Nederland op Nationale Secretaressedag. De dag waarop zij nieuwe vaardigheden ontwikkelen en laten zien dat het stereotype beeld over hen verouderd is.

Lees meer...
5 verzorgingstips om jouw bloemen stralend te houden!

Op zoek naar de beste bloemen verzorgingstips? Lees hier hoe je gemakkelijk jouw boeket vers houdt! 

 
Lees meer...
Prachtige kerstboeketten voor de feestdagen!

Een kerstboeket bestaat vaak uit typische winterbloemen. Lees meer over deze bloemen. 

Lees meer...