Hoe lang kunnen bloemen zonder water?

Hoe lang kunnen bloemen zonder water?
Ieder jaar staan een hoop mensen voor een probleem tijdens de zomer/vakantie; hoe bewater je jouw bloemen en planten als je op vakantie bent, en hoe kun je ervoor zorgen dat jouw prachtige bos bloemen zo lang mogelijk mooi blijft? Het begint natuurlijk bij het weten wat de precieze verzorging is van jouw bloemen. Er zijn namelijk een hoop verschillen in de behoefte aan zon, water, en temperatuur.

Handige tips om bloemen mooi te houden in de zomer

Een veelgestelde vraag is ‘Hoe lang kunnen bloemen zonder water?’. Dit verschilt per bloemsoort. De beste tips om jouw bloemen door de zomer heen te helpen zetten we op een rij:
  • Net als mensen hebben bloemen in de zomer meer water nodig dan normaal. Zorg er dus voor dat er altijd een ruime hoeveelheid water in de vaas zit. Vervang het water elke dag of om de dag, zodat de bloemen langer mooi blijven;
  • Kies daarnaast een plek in huis uit waar de zon niet rechtstreeks op schijnt. Ze hoeven niet in het donker te staan, maar hou ze wel uit de zon;
  • In de zomer is het natuurlijk lekker om ramen en deuren tegen elkaar open te zetten zodat het in huis wat koeler word, maar hou ook hierbij rekening met jouw bloemen. Een te harde tocht kan de bloemen beschadigen, en dat is juist niet de bedoeling!
  • Plaats je bloemen niet naast een fruitmand. Fruit produceert ehtyleengas, wat ervoor zorgt dat bloemen sneller verwelken;
  • Als laatst maar zeker niet het minst: verwijder verwelkte bloemen uit het boeket. Het ziet er natuurlijk mooier uit, maar dode bloemen zorgen er ook voor dat de bloei van de gezonde bloemen eromheen geremd wordt. Lees verder dit blog over overige verzorgingstips voor bloemen!

Hoe lang kunnen bloemen zonder water

Hoe lang kunnen bloemen in de auto?

Dit is natuurlijk een logische volgende vraag. Wanneer je bloemen meeneemt in de auto zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Want net zoals bloemen in de tocht sneller verwelken, is dat ook zo met de airco. De droge lucht zal ervoor zorgen dat de bloemen sneller uitdrogen. Voor een autorit van ongeveer een half uur maakt dat nog niet zoveel uit, maar wanneer je langer onderweg bent kan het funest zijn voor het boeket. Ben je dus langer onderweg? Pas dan op met de airco en probeer de bloemen beschut achter een stoel op te stellen. Zorg er in de zomer daarnaast voor dat ze voldoende water hebben. Dit kun je doen door de bloemen op schoot te nemen in een vaas met een laagje water, of je wikkelt vochtig keukenpapier om de uiteinden van de stengels heen. Daar doe je vervolgens weer een plastic zakje omheen en je bent good to go!
 
Zijn je bloemen toch uitgebloeid dan kun je je favoriete bloemen drogen. Zo Kun je ze nog langer bewaren!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...