Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?
Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Er zijn een aantal bloemen die specifiek met Valentijnsdag geassocieerd worden, zoals rode rozen, anjers en tulpen.

Rode rozen

Rozen zijn de meest populaire bloemen om op Valentijnsdag te geven, omdat ze als symbool van liefde en passie worden gezien. Rozen worden vaak in boeketten gegeven en zijn een klassieke keuze voor mensen die hun liefde willen tonen.

Anjers

Anjers zijn ook een populaire bloem om op Valentijnsdag te geven, omdat ze als symbool van trouw en vriendschap worden gezien. Ze komen vaak in verschillende kleuren voor, waaronder wit, roze en paars, en worden vaak samen met andere bloemen in boeketten gegeven. Daarnaast zijn deze ook geschikt voor mensen met hooikoorst.

Tulpen

De tulp is niet alleen prachtig om te zien, maar heeft ook veel symbolische waarde. De betekenis van de tulp verschilt per kleur. Uiteraard staat rood voor de liefde. Daarom is een bos rode tulpen uitermate geschikt voor Valentijnsdag.
 
Naast deze bloemen, zijn er nog veel andere bloemen die vaak op Valentijnsdag worden gegeven, zoals lelies en orchideeën. Maar ook een mooi plukboeket is ook zeker een mooi gebaar. Het is belangrijk om te onthouden dat elke bloem een specifieke betekenis heeft, dus het is altijd een goed idee om wat tijd te nemen om te kijken naar de betekenis van de bloemen die je overweegt om te geven. Ongeacht welke bloemen je kiest, zullen ze altijd een geweldig gebaar van liefde en affectie zijn. Nog meer inspiratie nodig?  Bekijk onze 5 Valentijnsdag cadeautips.

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Hoe lang kunnen bloemen zonder water?

De beste tips om jouw bloemen door de zomer heen te helpen.

Lees meer...