Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?
Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Er zijn een aantal bloemen die specifiek met Valentijnsdag geassocieerd worden, zoals rode rozen, anjers en tulpen.

Rode rozen

Rozen zijn de meest populaire bloemen om op Valentijnsdag te geven, omdat ze als symbool van liefde en passie worden gezien. Rozen worden vaak in boeketten gegeven en zijn een klassieke keuze voor mensen die hun liefde willen tonen.

Anjers

Anjers zijn ook een populaire bloem om op Valentijnsdag te geven, omdat ze als symbool van trouw en vriendschap worden gezien. Ze komen vaak in verschillende kleuren voor, waaronder wit, roze en paars, en worden vaak samen met andere bloemen in boeketten gegeven. Daarnaast zijn deze ook geschikt voor mensen met hooikoorst.

Tulpen

De tulp is niet alleen prachtig om te zien, maar heeft ook veel symbolische waarde. De betekenis van de tulp verschilt per kleur. Uiteraard staat rood voor de liefde. Daarom is een bos rode tulpen uitermate geschikt voor Valentijnsdag.
 
Naast deze bloemen, zijn er nog veel andere bloemen die vaak op Valentijnsdag worden gegeven, zoals lelies en orchideeën. Maar ook een mooi plukboeket is ook zeker een mooi gebaar. Het is belangrijk om te onthouden dat elke bloem een specifieke betekenis heeft, dus het is altijd een goed idee om wat tijd te nemen om te kijken naar de betekenis van de bloemen die je overweegt om te geven. Ongeacht welke bloemen je kiest, zullen ze altijd een geweldig gebaar van liefde en affectie zijn. Nog meer inspiratie nodig?  Bekijk onze 5 Valentijnsdag cadeautips.

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hoe lang kunnen bloemen zonder water?

De beste tips om jouw bloemen door de zomer heen te helpen.

Lees meer...
Hoe droog je bloemen?

Er zijn verschillende manieren om jouw boeket bloemen zelf te drogen zodat je er extra lang van kunt genieten. Bekijk onze tips!

Lees meer...
Zijden bloemen: het taboe doorbreken

Zijden bloemen mogen niet ontbreken in jouw interieur. Lees meer over deze trend!

Lees meer...
21 april is het Nationale Secretaressedag!

Maak je sterk voor alle secretaresses in Nederland op Nationale Secretaressedag. Lees meer over deze bijzondere dag.

Lees meer...