Pampasgras: de nieuwe trend

Pampasgras: de nieuwe trend

Grote pampasgrassoorten in pot zijn unieke kamerplanten, maar ook kleine pampasgrassoorten zijn een leuke aanvulling op je interieur, bijvoorbeeld als onderdeel van een boeket. Hieronder vertellen wij je nog meer over deze weelderige planten en hoe je ze stylet bij jouw interieur.

Living

Pampasgras in boeket   Pampasgras Pluk n Bloom

Wat is pampasgras?

Pampasgrassen zijn een soort pluimen, afkomstig uit het Zuidelijk Halfrond. Je ziet ze vaak in de natuur, maar ze nemen nu ook de Nederlandse tuinen – en interieurs! – over. Deze planten kunnen goed tegen vorst en wind, wat ze de ideale tuinplanten maakt voor Nederlandse tuinen. De meest voorkomende variant in de natuur heeft grote witte pluimen, maar je vindt deze plantensoort ook in andere kleuren. Oranje, rood en zelfs paars – pampasgras is uniek en kleurrijk!
 

Zijden bloemen

Hoe stijl je pampasgras bij je interieur?

Pampasgras werd vooral verkocht als tuinplant, maar de laatste tijd zie je pampasgras echter ook op andere manieren gestyled. Pampasgras komt in allerlei kleuren en maten en kan daarom op verschillende manieren jouw interieur afmaken. Enkele manieren om pampasgras in jouw huis of tuin te verwerken zijn:

  • Kleinere pampasgrassoorten komen in allerlei verschillende kleuren en zijn daardoor een bijzondere opvulling voor boeketten, als vervanging of aanvulling van bladgroen. Met pampasgras kun je hoog laag boeketten of plukboeketten samenstellen die geen groen bevatten. Perfect voor in een vaas tijdens de herfst en winter;
  • Grotere pampasgrassoorten zijn daarnaast ook erg geschikt om in een plantenpot op de grond te plaatsen. Dit heeft een unieke uitstraling en haalt de natuur echt in huis;
  • Pampasgras blijft ook nog eens een ontzettend leuke tuinplant. Combineer pampasgras met kleurrijke eenjarige tuinplanten en bloemen voor een prachtige tuin het hele jaar door.
  • Combineren met prachtige bloemen in huis. Pampasgras komt het mooiste tot zijn recht in combinatie met mooie bloemen eromheen. Kleurrijke bloemen laat de pampasgras pas echt opvallen. 

Pampasgras in pot      Pampasgras boeket pluk n Bloom 

Unieke bloemen en planten bestel je bij Pluk n Bloom!

Wil jij ook de natuur in huis halen en de jouw interieur aanvullen met herfstige kleuren? Dan is pampasgras een goede keuze! Pampasgras is wild en kleurrijk, wat het de ideale aanvulling maakt voor veldboeketten, maar ook als losse kamerplanten. Pampasgras vind je in onze Pluk n Bloom bloemenwinkels in Haarlem en Zwanenburg, nabij Amsterdam. Bezoek onze winkel 

Pluk n Bloom winkel     Pampasgras in allerlei kleuren

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...