Pampasgras: de nieuwe trend

Pampasgras: de nieuwe trend

Grote pampasgrassoorten in pot zijn unieke kamerplanten, maar ook kleine pampasgrassoorten zijn een leuke aanvulling op je interieur, bijvoorbeeld als onderdeel van een boeket. Hieronder vertellen wij je nog meer over deze weelderige planten en hoe je ze stylet bij jouw interieur.

Pampasgras in boeket   Pampasgras Pluk n Bloom

Wat is pampasgras?

Pampasgrassen zijn een soort pluimen, afkomstig uit het Zuidelijk Halfrond. Je ziet ze vaak in de natuur, maar ze nemen nu ook de Nederlandse tuinen – en interieurs! – over. Deze planten kunnen goed tegen vorst en wind, wat ze de ideale tuinplanten maakt voor Nederlandse tuinen. De meest voorkomende variant in de natuur heeft grote witte pluimen, maar je vindt deze plantensoort ook in andere kleuren. Oranje, rood en zelfs paars – pampasgras is uniek en kleurrijk!

Hoe stijl je pampasgras bij je interieur?

Pampasgras werd vooral verkocht als tuinplant, maar de laatste tijd zie je pampasgras echter ook op andere manieren gestyled. Pampasgras komt in allerlei kleuren en maten en kan daarom op verschillende manieren jouw interieur afmaken. Enkele manieren om pampasgras in jouw huis of tuin te verwerken zijn:

  • Kleinere pampasgrassoorten komen in allerlei verschillende kleuren en zijn daardoor een bijzondere opvulling voor boeketten, als vervanging of aanvulling van bladgroen. Met pampasgras kun je hoog laag boeketten of plukboeketten samenstellen die geen groen bevatten. Perfect voor in een vaas tijdens de herfst en winter;
  • Grotere pampasgrassoorten zijn daarnaast ook erg geschikt om in een plantenpot op de grond te plaatsen. Dit heeft een unieke uitstraling en haalt de natuur echt in huis;
  • Pampasgras blijft ook nog eens een ontzettend leuke tuinplant. Combineer pampasgras met kleurrijke eenjarige tuinplanten en bloemen voor een prachtige tuin het hele jaar door.
  • Combineren met prachtige bloemen in huis. Pampasgras komt het mooiste tot zijn recht in combinatie met mooie bloemen eromheen. Kleurrijke bloemen laat de pampasgras pas echt opvallen. 

Pampasgras in pot      Pampasgras boeket pluk n Bloom 

Unieke bloemen en planten bestel je bij Pluk n Bloom!

Wil jij ook de natuur in huis halen en de jouw interieur aanvullen met herfstige kleuren? Dan is pampasgras een goede keuze! Pampasgras is wild en kleurrijk, wat het de ideale aanvulling maakt voor veldboeketten, maar ook als losse kamerplanten. Pampasgras vind je in onze Pluk n Bloom bloemenwinkels in Haarlem en Zwanenburg, nabij Amsterdam. Bezoek onze winkel 

Pluk n Bloom winkel     Pampasgras in allerlei kleuren

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 Valentijnsdag cadeautips

Valentijnsdag, de een geeft er niks om, de ander juist weer wel. Mocht je tot de laatste groep behoren en cadeau inspiratie nodig hebben lees dan vooral verder.

...Lees meer...
Zeg het met tulpen

Het is weer tijd voor tulpen! Van januari bloeit de tulp weer in al haar pracht en vind je haar ook terug in de tulpenboeketten die we aanbieden. De lente is immers hét seizoen bij uitstek om je huis te sieren met deze onvergetelijke schoonheden. Ontdek alles wat je moet weten over de Hollandse tulp.

...Lees meer...
Leuk voor ieder interieur: Droogbloemen

Wie wordt er nu niet bij van een prachtig boek droogbloemen? Deze bloemen zijn weer helemaal hot and happening in ieder interieur! Een droogbloemenboeket is geschikt voor elk seizoen en staat leuk in iedere woonkamer. Vrolijk jouw huis ook op met deze stijlvolle bloemen. 

Lees meer...
Verwelkom het najaar met de herfstchrysant!

Zoals de naam al doet vermoeden, bloeit de herfstchrysant in het najaar. In de maanden september, oktober en november kan jij genieten van zijn warme gele, rode of oranje tinten. Maak jouw huis of dat van een vriend of vriendin klaar voor het najaar door deze speciale herfstbloemen aan te schaffen.

Lees meer...