Pampasgras: de nieuwe trend

Pampasgras: de nieuwe trend

Grote pampasgrassoorten in pot zijn unieke kamerplanten, maar ook kleine pampasgrassoorten zijn een leuke aanvulling op je interieur, bijvoorbeeld als onderdeel van een boeket. Hieronder vertellen wij je nog meer over deze weelderige planten en hoe je ze stylet bij jouw interieur.

Pampasgras in boeket   Pampasgras Pluk n Bloom

Wat is pampasgras?

Pampasgrassen zijn een soort pluimen, afkomstig uit het Zuidelijk Halfrond. Je ziet ze vaak in de natuur, maar ze nemen nu ook de Nederlandse tuinen – en interieurs! – over. Deze planten kunnen goed tegen vorst en wind, wat ze de ideale tuinplanten maakt voor Nederlandse tuinen. De meest voorkomende variant in de natuur heeft grote witte pluimen, maar je vindt deze plantensoort ook in andere kleuren. Oranje, rood en zelfs paars – pampasgras is uniek en kleurrijk!

Hoe stijl je pampasgras bij je interieur?

Pampasgras werd vooral verkocht als tuinplant, maar de laatste tijd zie je pampasgras echter ook op andere manieren gestyled. Pampasgras komt in allerlei kleuren en maten en kan daarom op verschillende manieren jouw interieur afmaken. Enkele manieren om pampasgras in jouw huis of tuin te verwerken zijn:

  • Kleinere pampasgrassoorten komen in allerlei verschillende kleuren en zijn daardoor een bijzondere opvulling voor boeketten, als vervanging of aanvulling van bladgroen. Met pampasgras kun je hoog laag boeketten of plukboeketten samenstellen die geen groen bevatten. Perfect voor in een vaas tijdens de herfst en winter;
  • Grotere pampasgrassoorten zijn daarnaast ook erg geschikt om in een plantenpot op de grond te plaatsen. Dit heeft een unieke uitstraling en haalt de natuur echt in huis;
  • Pampasgras blijft ook nog eens een ontzettend leuke tuinplant. Combineer pampasgras met kleurrijke eenjarige tuinplanten en bloemen voor een prachtige tuin het hele jaar door.
  • Combineren met prachtige bloemen in huis. Pampasgras komt het mooiste tot zijn recht in combinatie met mooie bloemen eromheen. Kleurrijke bloemen laat de pampasgras pas echt opvallen. 

Pampasgras in pot      Pampasgras boeket pluk n Bloom 

Unieke bloemen en planten bestel je bij Pluk n Bloom!

Wil jij ook de natuur in huis halen en de jouw interieur aanvullen met herfstige kleuren? Dan is pampasgras een goede keuze! Pampasgras is wild en kleurrijk, wat het de ideale aanvulling maakt voor veldboeketten, maar ook als losse kamerplanten. Pampasgras vind je in onze Pluk n Bloom bloemenwinkels in Haarlem en Zwanenburg, nabij Amsterdam. Bezoek onze winkel 

Pluk n Bloom winkel     Pampasgras in allerlei kleuren

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 verzorgingstips om jouw bloemen stralend te houden!

Op zoek naar de beste bloemen verzorgingstips? Lees hier hoe je gemakkelijk jouw boeket vers houdt! 

 
Lees meer...
Prachtige kerstboeketten voor de feestdagen!

Een kerstboeket bestaat vaak uit typische winterbloemen. Lees meer over deze bloemen. 

Lees meer...
Het slimste bedrijf

Pluk 'n Bloom is in september bij Q-Music het slimste bedrijf van Nederland geworden!

Lees meer...
Veldboeketten in de vrolijkste kleuren

Vrolijk en fleurig – dat zijn veldboeketten. Samengesteld met de mooiste bloemen en een beetje groen brengen deze boeketten de natuur in huis! 

Lees meer...