Tulpen: Hollandse glorie

Tulpen: Hollandse glorie

Tulpen zijn ideaal als je al vroeg in het seizoen een tuin vol kleur wilt hebben. Omdat tulpen goed tegen de kou kunnen, zijn deze bloemen al vroeg in het jaar te bewonderen. Tulpen worden geplant in oktober en november zodat de bollen de juiste temperaturen krijgen, waardoor de bloemen er in het voorjaar weer prachtig uit zien.

Waar komen tulpen vandaan?

De tulp is familie van de Lelie en werd halverwege de 16e eeuw in Turkije voor het eerst geïntroduceerd. Tijdens de Gouden Eeuw werd de tulp steeds belangrijker en werd ook in Nederland de tulp geïmporteerd. De bloemen werden steeds vaker gebruikt voor schilderijen en tijdens feesten en partijen. Tegenwoordig staat Nederland zelfs bekend om de tulpen. De bloemen worden in veelvoud gekweekt op grote bloemenvelden en jaarlijks worden er overal in Nederland Tulpenfestivals gehouden. Er bestaan inmiddels al zo’n 8.000 duizend verschillende soorten tulpen. Waarvan de ‘Gele tulp’ het populairste is. Lees meer over de betekenis van de tulp.

Tulpen in vrolijke boeketten

Tulpen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Hierdoor kan je er leuke en gevarieerde boeketten van maken. Pluk n Bloom heeft diverse soorten tulpboeketten in het assortiment, zo is er voor iedereen een mooi boeket tulpen. Wij hebben tulpen in allerlei vrolijke kleuren:

  • Geel;
  • Wit;
  • Roze;
  • Paars;
  • Rood;
  • En natuurlijk een boeket van samengestelde tulpen van verschillende kleuren.

Tulpen boeketten bij Pluk n Bloom

Tulp boeket bestellen?

Bij Pluk n Bloom bestel je eenvoudig en snel een boeket. Bestel je voor 14:00 dan wordt het boeket vandaag nog bij je bezorgd! Vergeten om een cadeau te kopen is dus geen excuus meer. Bestel bij Pluk n Bloom jouw boeket tulpen of een van onze andere boeketten. Bij ons heb je 7 dagen versgarantie en daarnaast betaal je bij ons de laagste verzendkosten van Nederland. Maak jezelf of iemand anders blij met een mooi boeket van Pluk n Bloom.

Koop ook tulpen bij Pluk n Bloom

Bestel nu een tulpen boeket 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...