Tulpen: Hollandse glorie

Tulpen: Hollandse glorie

Tulpen zijn ideaal als je al vroeg in het seizoen een tuin vol kleur wilt hebben. Omdat tulpen goed tegen de kou kunnen, zijn deze bloemen al vroeg in het jaar te bewonderen. Tulpen worden geplant in oktober en november zodat de bollen de juiste temperaturen krijgen, waardoor de bloemen er in het voorjaar weer prachtig uit zien.

Waar komen tulpen vandaan?

De tulp is familie van de Lelie en werd halverwege de 16e eeuw in Turkije voor het eerst geïntroduceerd. Tijdens de Gouden Eeuw werd de tulp steeds belangrijker en werd ook in Nederland de tulp geïmporteerd. De bloemen werden steeds vaker gebruikt voor schilderijen en tijdens feesten en partijen. Tegenwoordig staat Nederland zelfs bekend om de tulpen. De bloemen worden in veelvoud gekweekt op grote bloemenvelden en jaarlijks worden er overal in Nederland Tulpenfestivals gehouden. Er bestaan inmiddels al zo’n 8.000 duizend verschillende soorten tulpen. Waarvan de ‘Gele tulp’ het populairste is. Lees meer over de betekenis van de tulp.

Tulpen in vrolijke boeketten

Tulpen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Hierdoor kan je er leuke en gevarieerde boeketten van maken. Pluk n Bloom heeft diverse soorten tulpboeketten in het assortiment, zo is er voor iedereen een mooi boeket tulpen. Wij hebben tulpen in allerlei vrolijke kleuren:

  • Geel;
  • Wit;
  • Roze;
  • Paars;
  • Rood;
  • En natuurlijk een boeket van samengestelde tulpen van verschillende kleuren.

Tulpen boeketten bij Pluk n Bloom

Tulp boeket bestellen?

Bij Pluk n Bloom bestel je eenvoudig en snel een boeket. Bestel je voor 14:00 dan wordt het boeket vandaag nog bij je bezorgd! Vergeten om een cadeau te kopen is dus geen excuus meer. Bestel bij Pluk n Bloom jouw boeket tulpen of een van onze andere boeketten. Bij ons heb je 7 dagen versgarantie en daarnaast betaal je bij ons de laagste verzendkosten van Nederland. Maak jezelf of iemand anders blij met een mooi boeket van Pluk n Bloom.

Koop ook tulpen bij Pluk n Bloom

Bestel nu een tulpen boeket 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Prachtige kerstboeketten voor de feestdagen!

Een kerstboeket bestaat vaak uit typische winterbloemen. Lees meer over deze bloemen. 

Lees meer...
Het slimste bedrijf

Pluk 'n Bloom is in september bij Q-Music het slimste bedrijf van Nederland geworden!

Lees meer...
Veldboeketten in de vrolijkste kleuren

Vrolijk en fleurig – dat zijn veldboeketten. Samengesteld met de mooiste bloemen en een beetje groen brengen deze boeketten de natuur in huis! 

Lees meer...
Bloemen voor elke gelegenheid: van verjaardag tot bruidsboeket

Wil je iemand verrassen, bedanken, feliciteren, een hart onder de riem steken of gewoon zomaar blij maken met fraaie bloemen? Bij Pluk n Bloom vind je altijd wat je zoekt voor elke gelegenheid. 

Lees meer...