Hyacint: vrolijke, kleurrijke bollen

Hyacint: vrolijke, kleurrijke bollen

Oorsprong  

Waar komt de hyacint eigenlijk vandaan? De naam hyacint is afkomstig uit de Griekse oudheid. Hyacinthus was een prins van Sparta en een halfgod. Hij werd aanbeden door de god Apollo. Volgens oude verhalen, hielden Apollo en Hyacinthus een wijdstrijd discuswerpen. Hierbij werd Hyacinthus dodelijk getroffen door een discus. Om te voorkomen dat de god van de onderwereld – Hades-  het lichaam mee zou nemen,  creëerde Apollo uit het bloed van Hyacinthus een bloem: de hyacint.

Een huiskamer vol kleur

Hyacint komen voor in veel kleuren en zorgen voor een gezellige en vrolijke sfeer in huis. We kennen natuurlijk allemaal de roze hyacint, de witte en de blauwe. Maar tegenwoordig zijn er nog veel meer kleuren bijgekomen. Zo is er nu ook een gele hyacint, een lichtroze variant, een paarse hyacint en nog veel meer kleuren. Aan het aantal kleuren is wel op te merken dat de hyacint een populaire bloem is, die in veel huishoudens te zien is.

Hyacinten verkrijgbaar bij Pluk n Bloom

Soorten hyacinten

Wist je dat de hyacint verschillende soorten kent? Zo heb je de:

  • Wilde hyacint;
  • De waterhyacint;
  • En de meest bekende: de Aziatische hyacint.

Genoeg keuze om ook bij jou thuis een prachtige hyacint op tafel te zetten of om leuk in de tuin te planten.

Hyacintbollen

Hyacinten worden in de periode juni-augustus geplant. Eigenlijk maakt het niet uit waar je de bollen plant. Hyacinten zijn namelijk niet zo moeilijk! Eigenlijk is elke plek goed, zolang de grond maar niet te nat is. Als de grond te nat is groeien de bollen niet goed en dat wil je natuurlijk niet.  Plant de hyacint altijd met het ‘topje’ naar boven en diep in de grond. Op die manier heeft de bol goed de tijd om te groeien en is gedurende de wintermaanden voldoende beschermd tegen de kou. Rond de maanden april-mei kan je dan genieten van de prachtige bloemen uit deze bollen.

Verzorging hyacinten in huis

Je houdt de hyacint het langste mooi op een plek in huis waar veel zon komt. Geef de plant een keer in de week voldoende water. Plantenvoeding is voor de hyacint niet nodig, met water alleen kunnen ze zeker zes tot acht weken goed groeien. Plaats de hyacint niet op een te warme plek naast de verwarming of achter een raam. Door de hitte gaan de bloemen snel slap hangen en gaan uiteindelijk eerder dood. Op tafel, waar veel licht komt, is een ideale plek! Zet de hyacinten naast een mooi boeket en je brengt gelijk meer sfeer en gezelligheid in huis.

Wat te doen met een uitgebloeide hyacint?

Zodra een hyacint is uitgebloeid hoef je er eigenlijk niets mee te doen. Je kan ze namelijk gewoon in de grond laten zitten en dan zal je zien dat er na een jaar weer prachtige bloemen uit komen. Mocht je de bloemen wel willen opgraven kan dit ook, maar hoeft niet perse. Bewaar de bollen op een droge, koele en goed geventileerde plek. Dan heb je er nog heel lang plezier van! Kom langs in een van onze filialen en bekijk ons aanbod. De medewerkers van Pluk n Bloom helpen je graag! Ontdek onze webshop en bekijk ons aanbod. 

Meer voor jou

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 Valentijnsdag cadeautips

Valentijnsdag, de een geeft er niks om, de ander juist weer wel. Mocht je tot de laatste groep behoren en cadeau inspiratie nodig hebben lees dan vooral verder.

...Lees meer...
Zeg het met tulpen

Het is weer tijd voor tulpen! Van januari bloeit de tulp weer in al haar pracht en vind je haar ook terug in de tulpenboeketten die we aanbieden. De lente is immers hét seizoen bij uitstek om je huis te sieren met deze onvergetelijke schoonheden. Ontdek alles wat je moet weten over de Hollandse tulp.

...Lees meer...
Leuk voor ieder interieur: Droogbloemen

Wie wordt er nu niet bij van een prachtig boek droogbloemen? Deze bloemen zijn weer helemaal hot and happening in ieder interieur! Een droogbloemenboeket is geschikt voor elk seizoen en staat leuk in iedere woonkamer. Vrolijk jouw huis ook op met deze stijlvolle bloemen. 

Lees meer...
Verwelkom het najaar met de herfstchrysant!

Zoals de naam al doet vermoeden, bloeit de herfstchrysant in het najaar. In de maanden september, oktober en november kan jij genieten van zijn warme gele, rode of oranje tinten. Maak jouw huis of dat van een vriend of vriendin klaar voor het najaar door deze speciale herfstbloemen aan te schaffen.

Lees meer...