Haal de zomer in huis met zomerbloeiers, pioenen en zonnebloemen

Haal de zomer in huis met zomerbloeiers, pioenen en zonnebloemen

Het lentezonnetje laat weer van zich zien en ook de zomer lijkt niet lang meer op zich te laten wachten. Hoog tijd dus om iemand met een vrolijk voorjaarsboeket te verrassen. Of misschien vind je het wel leuk om je eigen interieur op te fleuren met een mooi boeket vol voorjaarsbloemen. In de boeketten van Pluk ’n Bloom vind je onder andere pioenen en zonnebloemen terug. Wij vertellen je graag alles wat je wil weten over deze bijzondere bloemen.

De zomerbloeiers en voorjaarsbloemen die je in je boeket terugvindt

Een boeket voor in de zomer of in het voorjaar vraagt natuurlijk om kleurrijke bloemen die als het kan ook nog een beetje lekker ruiken. Een paar voorbeelden van bloemen die je regelmatig in onze boeketten voorbij ziet komen:

 • roos: staat voor liefde en vertrouwen en is verkrijgbaar in een grote hoeveelheid kleuren die ieder hun eigen speciale betekenis hebben: van rood en roze tot geel en oranje;
 • dahlia: staat voor dankbaarheid en kracht en bloeit in kleuren die variëren van knalrood en geel tot zalmroze en wit. Er bestaan ook dahlia’s die meerdere kleuren combineren;
 • pioen: brengt liefde, geluk en gezondheid in huis en verspreidt een zachte, zoete geur. De pioenroos is beschikbaar in geel, wit, roze of rood;
 • zonnebloem: staat symbool voor geluk en levenslust en is geliefd vanwege zijn felgele kleur;
 • allium: staat voor voorspoed en geluk en is paars of lila van kleur;
 • gladiool: staat voor overwinning en bewondering en is beschikbaar in o.a. rood, geel, roze, paars en oranje;
 • gerbera: heeft geen speciale betekenis, maar is verkrijgbaar in tal van kleuren, zoals rood, roze, oranje, paars en geel.

Met deze zomerbloeiers haal je gegarandeerd het zonnetje in huis.

Waarom pioenrozen niet mogen ontbreken in een voorjaarsboeket

De pioenroos is, anders dan je misschien zou denken, geen familie van de roos. Ze komt oorspronkelijk uit China, maar heeft vanaf 1780 haar weg naar Europa gevonden. Wanneer de pioen nog in de knop zit, is het niet zo’n bijzondere bloem. Maar wanneer pioenen eenmaal tot bloei komen, vindt er een ware kleurenexplosie plaats. Dankzij de zachte kleur van de delicate blaadjes past de pioen perfect in een voorjaarsboeket. En ook de zoete geur zal eenieder die een boeket met pioenen in ontvangst neemt zeker verblijden. Zo zorg je ervoor dat jouw pioen het goed doet in jouw boeket:

 • snijd de pioenen schuin af;
 • ga na of er een plakkerig laagje op de knoppen zit en spoel dit weg;
 • zet het voorjaarsboeket niet te dicht bij fruit en ook niet op de tocht. Dan kunnen de bloemen sneller gaan verwelken.

Zomerbloeiers bij Pluk n Bloom

De zonnebloem als vrolijke verschijning in je boeket

De zonnebloem is bekend vanwege zijn lange, dikke steel en opvallende, gele bloemen. Het bijzondere van de zonnebloem is dat ze precies weet waar de zon is en in staat is haar aangezicht naar die kant te draaien om optimaal van het aanwezige zonlicht te profiteren. De zonnebloem vindt haar oorsprong in Centraal- en Zuid-Amerika, waar de pitjes van de bloem al als lekkernij werden gegeten. De vrolijke bloem staat symbool voor de zomer, maar ook voor warme gevoelens van geluk en toewijding. Hoe verzorg je de zonnebloem optimaal?

 • snijd de stelen schuin af;
 • zet de bloemen niet te diep in het water en voorkom dat er bladeren in het water komen;
 • knip de bloem af zodra de achterkant van de bloem bruin kleurt.

Vrolijk voorjaarsboeket bestellen en laten bezorgen

Zie jij het wel zitten om zo’n vrolijk boeket vol voorjaarsbloemen in huis te halen? Of heb jij al een persoon in gedachten die je wil verrassen met een voorjaarsboeket? Bekijk al onze seizoensboeketten en plukboeketten online en bestel ze met één druk op de knop. Bij een besteding van €40,- of meer versturen we jouw boeket geheel kosteloos. Bovendien garanderen we dat jouw boeket 7 dagen vers is. Bezoek onze webshop en neem bij vragen gerust contact met ons op!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke bloemen geef je met Moederdag?
Moederdag is een speciale dag om onze moeders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Een van de manieren om onze waardering te tonen is door middel van bloemen. Maar welke bloemen zijn geschikt om aan onze moeders te geven op Moederdag?
...Lees meer...
Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Er zijn een aantal bloemen die hooikoorts kunnen veroorzaken. Maar wees gerust, er zijn ook genoeg bloemen die weinig pollen bevatten!

Lees meer...
Alles wat je moet weten over tulpen; tips voor een vaas vol prachtige bloemen!

Wil jij ook zo graag een mooie vaas tulpen op de eettafel hebben staan? Dan hebben we hier een paar handige weetjes en tips om je te helpen zoveel mogelijk profijt uit jouw mooie bloemenvaas te halen.

Lees meer...
Welke bloemen worden er met Valentijsdag gegeven?

Op Valentijnsdag worden er vaak bloemen gegeven als symbolische gebaar van liefde en affectie. Bekijk welke het populairste zijn.

Lees meer...