Rouwboeket voor een Uitvaart

Rouwboeket bestellen bij Pluk n Bloom en bezorgen in Amsterdam, Haarlem of ZwanenburgEen rouwboeket is een handgebonden liggend boeket. Rouwboeketten worden trapsgewijs opgemaakt, zodat deze het mooiste aanzicht heeft wanneer het boeket wordt neergelegd. Rouwboeketten zijn geschikt voor op of naast de kist, op het altaar of bij het condoleanceregister. 

Rouwboeketten hebben vaak een klassieke uitstraling met een eerlijke bloemrijke verdeling. Toch kan je een rouwboeket ook op andere manieren binden. Zo kunnen de bloemen op groepen gebonden worden en kan een rouwboeket ook los en veldachtig geschikt worden. Er is altijd wel een passend rouwboeket voor iedere uitvaart

Wit rouwboeket of juist fleurig

Terwijl het vroeger zeer gebruikelijk was om witte bloemen uit te kiezen voor een begrafenis of crematie, zien wij nu steeds vaker dat er juist voor kleurrijke combinaties gekozen wordt. En waarom ook niet? Rouwbloemen dragen bij aan een waardig afscheid en daarom is het fijn wanneer het bloemwerk aansluit op de herinnering die u heeft aan de overledene. Dus wij hoeven ons niet te houden aan dat wat gebruikelijk is. Uw laatste bloemengroet mag recht uit uw hart komen. Dus een wit rouwboeket of een fleurig bont rouwboeket; hierover bestaan geen regels.

Kleuren kunnen wel een betekenis hebben. Wit staat natuurlijk voor onschuld, stilte en eenvoud. Rood staat uiteraard voor liefde, maar ook voor lijden en hartstocht. Wij zien ook veel roze rouwboeketten voorbijkomen. Wist u dat roze naast zacht- en tederheid, ook blijdschap uitbeeld? Misschien niet helemaal passend bij een overlijden, maar wat als u nou alleen maar blijde herinneringen heeft aan de overledene.

Rouwboeket bestellen

Besluit u nu, met deze wijsheid, om een ander rouwboeket te bestellen dan wat u in gedachten had? Dat is niet onze bedoeling, wij hopen eigenlijk dat u gewoon op uw eigen gevoel afgaat.