Overige vragen over bloemen

Welke bloemen zijn niet giftig voor katten?

Er zijn veel snijbloemen die niet giftig zijn voor katten, hieronder een aantal voorbeelden:

 • Gerbera's
 • Rozen
 • Zonnebloemen
 • Anjers
 • Primula's
 • Viooltjes
 • Veronicastruiken

Houd er wel rekening mee dat sommige katten bloemen als speelgoed beschouwen en ze kunnen proberen te eten, dus het is altijd verstandig om bloemen op een onbereikbare plaats te zetten. Als je twijfelt of een bepaalde bloem giftig is, kun je altijd contact opnemen met een dierenarts voor advies.

Wanneer bloeien tulpen?

Tulpen bloeien gewoonlijk in de lente, meestal tussen april en mei.

Waar staan rode tulpen symbool voor?

Rode tulpen worden vaak geassocieerd met liefde en passie. Ze worden vaak gegeven als een symbolische uiting van liefde en affectie voor iemand anders. Rode tulpen worden ook vaak geassocieerd met de lente en de opkomst van nieuw leven. In sommige culturen worden rode tulpen ook gezien als een symbool voor kracht en moed.
 

Hoe lang blijven tulpen goed?

Tulpen blijven ongeveer 5 tot 7 dagen mooi na het snijden. Hoe langer je tulpen in water houdt en hoe meer verzorging ze krijgen, hoe langer ze in bloei kunnen blijven. Om ervoor te zorgen dat tulpen zo lang mogelijk mooi blijven, is het belangrijk om de volgende stappen te ondernemen:
 1. Snijd de stelen schuin en plaats ze direct in water.
 2. Ververs het water regelmatig en voeg, indien nodig, bloemenvoeding toe.
 3. Verwijder uitgebloeide bloemen en bladeren zo snel mogelijk. Verwijder ook bladeren die in de vaas onder water komen te staan.
 4. Houd de bloemen uit de buurt van direct zonlicht, verwarming en tocht
Met deze verzorging kun je ervoor zorgen dat je tulpen langer mooi blijven.

Waarom gaan tulpen hangen?

Tulpen kunnen gaan hangen omdat ze een zwaartepunt hebben en niet meer in staat zijn om rechtop te blijven staan. Dit gebeurt meestal wanneer de stengels verzwakt zijn door het opnemen van te weinig water of wanneer de bloemen te oud zijn. Soms kan ook overmatige bladgroei of wind de stengels verzwakken en ertoe leiden dat de tulpen gaan hangen.
 
Om te voorkomen dat tulpen hangen, is het belangrijk om ze van de goede zorg te voorzien. Zo helpt het om de stelen schuin en regelmatig af te snijden, plantenvoeding toe te dienen, het water regelmatig te verversen, uitgebloeide bloemen of bladeren op tijd te verwijderen en voldoende water in de vaas te gieten.

Van welke bloemen krijg je hooikoorts?

Sommige bloemen die vaak in boeketten voorkomen en hooikoorts kunnen veroorzaken, zijn onder meer:
 • Chrysanten
 • Lelies
 • Margrieten
Wil je toch genieten van een boeket bloemen? Kies dan bijvoorbeeld voor rozen.